top of page
BANDJE.png

Rapé Meditaties

Wat is Rapé?


Rapé is een heilige snuiftabak uit het Amazonegebied. Het is een oeroud medicijn dat door de inheemse indianen gebruikt wordt in ceremonies en op spirituele gelegenheden.
Het wordt traditioneel gebruikt om het energieveld in balans te brengen en tot een diepere connectie te komen met zichzelf, de natuur en de universele krachten.

Het is een mix van medicinale planten in poedervorm en wordt d.m.v. een houten pijpje of bamboestokje (Tepi of Kuripe) in de neus geblazen.
Elke stam heeft zo zijn eigen mix en het effect verschilt van de mix.

Het hoofdbestanddeel van rapé is een soort tabak, de Nicotiana Rustica. Ook genaamd als Mapacho. Deze is anders dan de tabak die we kennen uit sigaretten, de Nicotiana Tabacum.
Hoewel er wel degelijk nicotine in zit, is rapé veel minder belastend voor het lichaam en niet verslavend. Er zitten geen chemische substanties in, dus is het niet vervuilend voor het lichaam.
Door de mix met andere medicinale planten, doe je het dus enkel op speciale gelegenheden en in de juiste setting.

Wat is het effect van rapé?

De ervaring hangt grotendeels af van de mix die je gebruikt en van het moment.
Algemeen kan je zeggen dat rapé een slag op je geest geeft, waardoor deze wordt stilgemaakt en geopend. Je komt meteen in een meditatieve staat. Een staat van ontspanning en tegelijkertijd meer alertheid en bewustzijn.

Negatieve kwellingen vallen makkelijker van je af, de gedachten ontspannen.

Je wordt uitgenodigd om los te laten waar je onnodig vast houdt, zowel op lichamelijk, emotioneel als mentaal vlak. Je staat meer in verbinding.

Rapé geeft je een gevoel van gronding en brengt je aandacht dieper in jezelf.

Het is goed om vooraf een intentie te zetten of een vraag te stellen waar je graag een antwoord op wil. Rapé werkt goed met intenties.

Rapé kan op volgende manieren helpen:

  • Het scherpt je geest

  • Ontgift zowel lichaam, emoties, geest en energieveld

  • Geeft een kalmerend, grondend effect op je emoties

  • Reinigt de sinussen en neus van bacteriën en slijm, waardoor het goed is tegen verkoudheden.

Aangezien rapé de bedoeling heeft het lichaam te zuiveren, zijn enkele lichamelijke reacties mogelijk zoals tranende ogen, verhoogde speekselproductie en snot, niezen, zweten, of soms zelf de nood om over te geven of naar het toilet te gaan. Dit is normaal en maakt deel uit van het ontgiftend proces. Het is dus goed om rapé niet te gebruiken kort na een zware maaltijd.

Waar/ Wanneer?

Voorlopig zijn er geen rapé meditaties gepland

Prijs? 30 euro

Wat mee te brengen? Drinkfles, gemakkelijke kledij

20220224_180446.jpg
BANDJE.png
bottom of page