Hatha Yoga 

Hatha Yoga is een traditionele vorm van yoga die speciaal is ontworpen om de algemene gezondheid te bevorderen en je naar een staat te brengen van welbevinden op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.
Je werkt op een zachte manier aan lenigheid, kracht, ademhaling, evenwicht...

Hatha Yoga heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, de inwendige organen en het bewegingsapparaat.
 

De houding wordt een tijdje aangenomen om daarna even te ontspannen.
Het woord is een samenvoeging van de Sanskriet woorden 'Ha': de zon, actie, warmte, de houding en 'Tha': de maan, rust, innerlijke bewustzijn.


Het is een vaste reeks oefeningen met een heleboel variaties, waardoor je elke houding makkelijker of uitdagender kan maken en het dus geschikt maakt voor elk lichaam en elk niveau.

_MG_0171.jpg

Yin Yoga 

In deze Yang wereld waar het meestal draait rond actie, doen, veranderen, snelheid... vergeten we soms de even belangrijke Yin-zijde van rust en overgave.

We moeten vaak opnieuw leren ontspannen en goed ademen.

Dit zijn enkele eigenschappen die we in de yin yoga verkennen.

Het zijn eenvoudige, laagdrempelige houdingen die we gedurende een langere tijd aanhouden.

Door zoveel mogelijk te ontspannen in de houding, krijgen de diepe weefsels in ons lichaam de kans om op hun ritme te openen. Aangezien er in deze gewrichten ook emotionele patronen en blokkades kunnen zitten, is yin yoga zowel een lichamelijke, mentale als spirituele beleving.
Voor iedereen die meer rust of introspectie zoekt in deze drukke wereld.

20190911-IMGL01043.jpg
BANDJE.png