top of page

Hatha Yoga 

Hatha Yoga is een traditionele vorm van yoga die speciaal is ontworpen om de algemene gezondheid te bevorderen en je naar een staat te brengen van welbevinden op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.
Je werkt op een zachte manier aan lenigheid, kracht, ademhaling, evenwicht...

Hatha Yoga heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, de inwendige organen en het bewegingsapparaat.
 

De houding wordt een tijdje aangenomen om daarna even te ontspannen.
Het woord is een samenvoeging van de Sanskriet woorden 'Ha': de zon, actie, warmte, de houding en 'Tha': de maan, rust, innerlijke bewustzijn.


Het is een vaste reeks oefeningen met een heleboel variaties, waardoor je elke houding makkelijker of uitdagender kan maken en het dus geschikt maakt voor elk lichaam en elk niveau.

_MG_0171.jpg

Yin Yoga 

Yin yoga is een zachte, statische vorm van yoga. In deze yang wereld die vooral draait rond actie, verandering, doen... vergeten we vaak de even belangrijke yin zijde van rust, overgave en zijn.
Het zijn vooral zittende en eenvoudige houdingen die gedurende 3-5 min worden aangehouden.
Doordat de houdingen langere tijd worden aangehouden, krijg je tijd om de aandacht naar binnen te richten. Yin yoga wordt daarom ook wel meditatie voor beginners genoemd.
Voelen, observeren, ademen en ontspannen zijn enkele eigenschappen die we in de yin yoga verkennen.
Door zoveel mogelijk te ontspannen in de houding, krijgen de diepe weefsels in ons lichaam de kans om op hun ritme te openen. Aangezien er in deze gewrichten ook emotionele patronen en blokkades kunnen zitten, is yin yoga zowel een lichamelijke, mentale als emotionele beleving.
Voor iedereen die meer rust of introspectie zoekt in deze drukke wereld.

 

20190911-IMGL01043.jpg
BANDJE.png
bottom of page